صفحه با دانشجویان

یک صفحه جدید تحت عنوان ” با دانشجویان” به سایت اضافه نمودم. امیدوارم از طریق این صفحه ارتباط سریع تر و موثرتری با دانشجویان عزیز برقرار کنم….(۹۲/۸/۳)

دو کار تازه

اول، کنگره توانبخشی حرفه ای دیروز در دانشگاه بهزیستی برگزار شد. توانبخشی حرفه ای آن جزء از توانبخشی است که تا حد زیادی در ایران مغفول واقع شده است و همه در این مسئله سهیم هستیم. چالش های فراوانی در مسیر تحقق درست توانبخشی حرفه ای وجود دارد که با برنامه ریزی صحیح می توان بر آنها فایق آمد. دو نکته در جلسه دیروز بارز بود، حضور سازمان های غیر دولتی بخصوص سازمان های غیر دولتی معلولان و دیگر عدم حضور دانشگاهیان و دانشجویان رشته های توانبخشی… در برنامه رسمی سخنرانی ها هم که بعد از مراسم افتتاحیه برگزار شد برخی سخنرانان به عدم حضور مسئولان اجرایی اعتراض نمودند. این باید مدنظر باشد که در چنین همایش هایی که مشکلات پیش رو بررسی و بیان می شوند حضور آنان می تواند برای لحظه ای ذهن را درگیر نماید و به راه حل ها هم توجه برانگیزد. البته شان حضرات اجل از نشستن و گوش دادن به صحبت های علمی است…. به هر حال در همایش دیروز پیرامون “چالش های پیش روی توانبخشی حرفه ای در ایران و راه های برون رفت از آن” سخن گفتم. برای دوستانی که مایل به دریافت اسلایدهای سخنرانی هستند، این لینک هم فعال است….

دوم، پیش از این در مورد انجمن احیا و انجمن توانیاب که به همت دوست خوبم جناب منصوریان تاسیس و راه اندزای شده اند، سخن گفته ام. فعالیت های قابل تقدیری دارند… گاهنامه ای هم منتشر می کنند در نوع خود ارزنده است. چندی قبل در اوان شکل گیری دولت جدید قرار شد مطلبی بنویسم که حاصل آن نوشته ای با عنوان “ضرورتهای پیش روی دولت جدید برای توانبخشی ” شد. در شماره اخیر این گاهنامه این مطلب منتشر شده است که برای مطالعه و آگاه شدن از نظرات دوستان عزیز در اینجا قرار دادم….(۹۲/۷/۱۶)

مصاحبه با مجله توانیاب

  • موسسه رعد را پیش ازاین معرفی کرده ام و از بنیاد خیری که دوستان نیکوکار گذاشته اند و امروز بارور شده وثمرات فراوانی دارد، بارها گفته ام. مدتی است که به همت دوستان عزیز موسسه مجله توانیاب فعالیت خود را در دوره جدید کاری آغاز کرده است و خوشبختانه مجله وزینی منتشر می کنند. مطالب شماره های اخیر به موضوعات مبتلابه و مورد نیاز افراد دارای معلولیت و همینطور زمینه های آگاهسازی جامعه بیشتر می پردازد. پرونده ای در هر شماره مورد بررسی قرار می گیرد که کاری ارزشمند است. شماره اخیر آن پرونده “حقوق معلولان ” را مورد بررسی قرارداده است.  چند سالی می شود که به مصاحبه با صدا و سیما وروزنامه و مجلات تن نداده ام، اما خب موضوع رعد باعث شد تا دعوت دوستان را بپذیرم و صحبتی داشته باشیم. حاصل آن در این شماره منتشر شده است. این مصاحبه تحت عنوان ” فرهنگ سازی با حضور خود بچه ها در اجتماع” قابل دریافت است… علاوه بر این با دوستان دیگری هم مصاحبه شده است که به نظرم مجموعه مطالب قابل استفاده و مفید است. شماره های پیشین مجله را هم ازاین صفحه می توانید دریافت کنید.(۹۲/۶/۹)

مجله مطالعات ناتوانی

  • دغدغه نوشتن و انتشار همیشه همراهم بوده است. تا آنجا که به خاطر دارم همیشه به نوعی در طول دوران کاری این دغدغه را دنبال کرده ام. در سال های ۶۰-۵۹ که در نهضت سوادآموزی بودم نشریه ای برای آنجا منتشر می کردم. سپس توفیق داشتم در دورانی که هم دانشجو بودم و هم در جهاد دانشگاهی فعالیت می کردم (۶۳-۶۱) نشریه دانشجویی” صدق” را به همراهی دوستان عزیزم مرحوم دکتر کاظمی و مرحوم دکتر چولایی منتشر می کردیم. بعد ها در فترتی که بین دو بار حضور در بهزیستی(۷۶-۷۴) برایم پیش آمد نشریه ” فرزند سالم” را در کنار استاد دکتر سازمند و دوست خوبم جناب دکتر بنی هاشمی و آقای حجتی منتشر کردیم که خاطرم هست تا ۱۶ شماره منتشر شد و باز کار اجرایی در بهزیستی و متوقف ماندن انتشار مجله… بعدها که به دانشکده برگشتم در سال ۸۲ قصد انتشار مجدد فصلنامه پیام توانبخشی را داشتیم که به ثمر نرسید. از سال ۹۰ با همراهی جناب دکتر دادخواه، دکتر کریملو و مهندس موسوی خطاط بنیاد مجله ” مطالعات ناتوانی” را بنا کردیم. در این دو سال به صورت جدی به دنبال رتبه علمی پژوهشی آن بودیم که بالاخره وزیر بهداشت مصوبه کمسیون مربوطه را اخیرا ابلاغ کردند. در این مدت کار ها کمی کند پیش رفت ولی سومین شماره روی سایت قرار گرفت. اینک با ابلاغ رسمی رتبه مجله، به طور مسلم با جدیت بیشتر کار دنبال خواهد شد. گستره گسترده موضوع ناتوانی (Disability) فضای مناسبی برای پذیرش مقالات مناسب و متعددی خواهد بود که امیدواریم بتوانیم در مدتی یکماهه کار داوری و پاسخ دهی به نویسندگان را به انجام برسانیم. همین جا از همه استادان و دانشجویان محترم دعوت می کنم تا با حضور در پایگاه مجله نسبت به ثبت مقاله خود اقدام کنند. توصیه میشود که متن در باره مجله را از نظر سیاست های حاکم بر انواع مقالات ونیز  متن راهنمای نویسندگان را مطالعه فرمائید. برای ارسال مقاله لازم است چنانچه تاکنون برای این مجله ثبت نام نکرده اید نسبت به این کار اقدام کنید. چنانچه قبلا ثبت نام کرده اید فقط کافی است که به سیستم وارد شوید ومراحل پنجگانه ساب میشن را شروع کنید. بدیهی است حضور فعال نویسندگان محترم موجبات ارتقای هر چه بیشتر نشریه را فراهم خواهد نمود…..(۹۲/۲/۲۶)

امکان دانلود مقاله ها ….

  • به تدریج سعی دارم امکان دانلود همه مقاله های منتشر شده ام  را از همین سایت فراهم کنم. در حال حاضر تقریبا مقاله های فارسی مربوط به سال ۱۳۹۱ و لاتین ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ امکان دانلود دارند. از مقاله های روزنامه ها و مجله ها هم برخی قابل دسترس هستند. سعی می کنم در فرصت آتی بخش دیگری را هم برای دانلود آماده سازم…. برای دانلود کافی است روی عنوان های مقالات کلیک کنید…(۹۲//۲/۷)

بروز رسانی پایگاه

  • فرصتی دست داد تا برخی از صفحه های پایگاه شامل صفحه تماس، رزومه و مقالات را بروز رسانی کنم. سعی کردم در صفحه مقالات دسترسی به مقالات علمی پژوهشی و مقالات و یادداشتهایی که در مجلات و روزنامه ها داشته ام را به صورت جداگانه فراهم نمایم. امیدوارم بتوانم بزودی فهرست پیوند ها و قسمت دریافت فایل را هم بزودی بروز نمایم.( ۲۴/۷/۸۸)

مطالب تازه در روزنامه ها

  • هفته گذشته دو مطلب در روزنامه ها داشتم. روز یکشنبه ۱۳ اردیبهشت یادداشتی در روزنامه ” امتیاز ” تحت عنوان ” شخصیت های ملی، قهرمان بازیهای کامپیوتری” به چاپ رساندم که می توانید در اینجا آن را ببنیید و در سالگرد قانون جامع حقوق معلولان هم نکاتی کوتاه در مورد پنج ساله شدن قانون ارائه کردم که در سایت همشهری و از این آدرس در دسترس است… (۲۰/۲/۸۸)

سال نو مبارک

  • سالی دیگر از عمر مان گذشت، امید که حاصلی خوب و با ارزش برداشته باشیم.  سالی تازه را آغاز می کنیم با امید به لطف پروردگار، که در مسیر رسیدن به اهدافمان درزندگی ما را هدایت فرماید. گام هایی که دیروز بر داشتتیم باید که در سال جدید بلند تر و محکم تر بر داشته شوند تا ما را در راه خودشکوفائی که شاید مهمترین هدف هر انسان در زندگیش باشد راهنما و نقشه راه باشند. خودشکوفائی نقطه ای است که فرد درآن باید مهمترین کار زندگیش را به انجام برساند، آنچه شاید هدف از خلقت اوست، بنابراین خود شکوفائی جائی است که خود را به نمایش عام می گذاری و چه خوب که آن را در مسیر تحقق انسانیت در جامعه خود بکاربندی… امید که سال ۱۳۸۸ برای همه ما فضای نزدیک شدن به این موضوع را فراهم کند. خودشکوفائی ناگهان رخ نمی دهد و بتدریج و در جریان رشد و توسعه قابلیت های فردی است که رخ خواهد داد. از این رو تلاش برای توسعه ظرفیتهای شخصی و ارتقاء آنها باید در دستور کارمان قرار گیرد… با این آرزو که سالی متفاوت و ارزشمند در زندگیمان را تجربه کنیم به استقبال از بهار طبیعت و سال جدید می رویم…برای همه دوستان سلامتی و موفقیت روزافزون در سال جدید از درگاه ایزد منان خواستارم…(۱/۱/۸۸)

مصاحبه با سایت ” پزشک الکترونیک” …

  • چندی قبل همکاران سایت ” پزشک الکترونیک ” درخواست مصاحبه ای الکترونیکی داشتند که سوالاتی ارسال شد و پاسخ هائی را نوشتم و ارسال کردم. ایمیلی دریافت کردم که لینک مصاحبه را گذاشته بودند. ضمن تشکر از این دوستان و آرزوی موفقیت برای ایشان در تداوم کار مهمی که آغاز کرده اند، لینک مصاحبه را اینجا قرار میدهم تا دوستانی که مایل باشند آنرا مطالعه کنند…(۳/۱۲/۸۷)

دومین همایش کودک سالم 

  • امروز صبح دومین همایش کودک سالم از سوی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی ایران در محل پژوهشکده رویان برگزار شد. توفیق داشتم تا مقاله ای را ارائه کنم و در آن با محور قرار دادن کودکان دارای ناتوانی به لزوم آموزش والدین آنها برای ارتقاء سطح سلامت این کودکان پرداختم. مقاله را  تحت عنوان ” نقش آموزش خانواده  درارتقای سلامت کودک دارای ناتوانی” ارائه کردم. برای دوستانی که تمایل به دریافت اسلایدهای آن داشته باشند، مجموعه اسلاید ها را در اینجا قابل دریافت نموده ام. (۱۷/۱۱/۸۷)

کنفرانس کودک الکترونیک …

  • جشنواره و کنفرانس کودک الکترونیک از امروز آغاز بکار کرد. کنفرانس در تلاشی چند روزه سعی می کند تا موجبات آغاز یک بحث همگانی را در حیطه برخورد با دیجیتالی شدن در همه چیز و از جمله تعلیم و تربیت و تحت تاثیر قرار گرفتن کودکان فراهم کند. یک سخنرانی هم برای من در نظر گرفته شده بود که آن را ارائه کردم. موضوع سخنرانی، استفاده از کامپیوتر برای توسعه فعالیت های کودکان دارای ناتوانی و معلولیت بود. دوستانی که مایل باشند می توانند مجموعه اسلایدهای سخنرانی را از اینجا دریافت کنند….(۲۶/۱۰/۸۷)

اسلاید های سخنرانی

مقاله ” تحقق تدریجی یک رویا “

  • به مناسبت روز جهانی معلولان و انتظاری که برای تصویب کنوانسیون در مجلس شورای اسلامی وجود دارد، مطلبی نوشتم که روز سه شنبه در روزنامه همشهری چاپ شد. از اینجا و اینجا میتوانید آن را دریافت کنید….(۱۲/۹/۸۷)

سمینار” رسانه و معلولیت “

  • صحبتی در سمینار” رسانه و معلولیت داشتم. البته نتوانستم اسلایدها را نمایش دهم. آنها را اینجا میگذارم تا دوستانی که مایل باشند ، بتوانند استفاده کنند. (۹/۹/۸۷)

تغییرات در کلاس روش تحقیق

  • دوستانی که از قدیم الایام با این پایگاه آشنا هستند می دانند که  کلاس روش تحقیق بستری است که در آن سعی کرده ام به صورتی گذرا مروری داشته باشم بر روش تحقیق و مثال هائی هم از رشته های توانبخشی برای تاکید زده ام، هر چند کامل نیست و نیاز به ویرایش و بازنگری دارد. از چندی قبل تصمیم داشتم که آن را به وردپرس منتقل کنم تا امکان بیشتری برای تعامل با خوانندگان هم فراهم شود. البته سعی کرده بودم در فرم قبلی امکان پرسش فراهم باشد که بنا به دلایلی موفق نبود. خب با طرحی که انجام شد حالا کلاس از طریق همان آدرس روی وبلاگ در دسترس هست و امکان دادن نظر و پرسیدن سوال هم به سهولت فراهم شده است که با توجه به اینکه نظرات را نیز دوستان دیگر قادر خواهند بود که ملاحظه کنند، در هم آموزی و ارتقاء کیفیت مطالب حتما موثر خواهد بود. بخشی را نیز به ارئه چکیده پایان نامه هایی که راهنمائی یا مشاورت آن را بر عهده داشته ام اختصاص داده ام که انشاالله بزودی تکمیل خواهد شد. ضمن اینکه دوستان می توانند به فرم قدیمی کلاس هم از اینجادسترسی داشته باشند. امیدوارم همچون همیشه دوستان محبت کنند و نظرات خود را ارائه و کمک کنند تا بتوانیم کار مشترک و مطلوبی برای همه علاقمندان ارائه کنیم….(۲۸/۹/۸۷)

بروز رسانی صفحه پیوند ها

  • مدتها بود که باید برخی از پیوند ها را اضافه و برخی را اصلاح میکردم. این فرصت امشب فراهم شد و تا حدودی آنها را بروز کردم. انشاالله در فرصت بعدی باز هم بر تعداد پیوند ها خواهم افزود…(۲۸/۹/۸۷)

اسلاید های کارگاه مناسب سازی بندر عباس

  • به دعوت دوست عزیزم، جناب آقای آرامی شهردار محترم بندرعباس برای برگزاری یک کارگاه در زمینه  مناسب سازی محیط برای معلولان به بندرعباس رفتم.در کارگاه  طی دو جلسه به طرح مباحثی در مورد موضوع ناتوانی و معلولیت و نیز در زمینه مناسب سازی و شهر بدون مانع پرداختم که امیدوارم مورد استفاده دوستان قرار گرفته باشد. دوستان روابط عمومی شهرداری بندرعباس زحمت کشیدند وخبر کارگاه را در سایت خود آورده اند. همچنین علاقمندان می توانند فایل های مربوط به اسلایدهای ارائه شده در کارگاه را از لیک یک، لینک دو و لینک سه دانلود نمایند…(۲۴/۸/۸۷)

بهزیستی نیازمند تحولی همه جانبه

  • به مناسبت هفته بهزیستی مطلبی نوشتم و یک تزی را مطرح کردم که در برنامه های بهزیستی نیازمند یک تحول هستیم. تحولی که باید همچون توانبخشی که امروز از نوع همه جانبه یا  ” Holistic Rehabilitation ” بدان نگریسته می شود باید در بهزیستی هم به تمام فعالیت ها از این زوایه نگریست. چنانچه این مطلب خوب و دقیق بررسی و بتواند اجرائی شود شاید گره خیلی از مشکلات پیش روی بهزیستی راحت تر باز شود… مطلب را در اینجا می توانید بخوانید…(۳۰/۴/۸۷)

امید را از دست ندهیم

  • به مناسبت سالگرد تصویب قانون جامع حقوق معلولان مطلبی نوشتم که امروز در همشهری چاپ شده است. ” امید را از دست ندهیم” عنوان آن است که در همشهری آنلاین می توانید مطالعه کنید…( ۱۷/۲/۸۷)

وقتی مادرها پرواز می کنند

  • این عنوان مطلبی است از روزنامه تهران امروز که در آن به بررسی وضعیت خانواده ها بعد از درگذشت ” مادر ” پرداخته است. بخش هائی از مطلب حاوی نکاتی است که از مصاحبه با من برگزیده اند…گزارش با عنوان “ وقتی مادرها پرواز میکنند” در شماره دیروز به چاپ رسیده است(۲۹/۱/۸۷)

معلولیت در کمین ماست

  • همکاران گروه اجتماعی روزنامه کارگزاران برای صفحه جامعه خود که در شماره امروز به موضوع “ناتوانی ومعلولیت ” اختصاص داده اند ، مطلبی را خواستند که با توجه به شرایط موجود به نظرم رسید نکاتی را در آغاز سال یادآور شوم. مطلب با عنوان ” معلولیت در کمین همه ماست” امروز در این صفحه منتشر شده است. امیدوارم مفید باشد…(۲۸/۱/۸۷)

دریافت فایل

  • در سایت قدیمی قسمتی را برای دریافت فایل های درسی و غیر درسی اما جالب اختصاص داده بودم. متاسفانه فرصتی برای ادامه آن فراهم نشده بود و در فرم جدید دسترسی به آن قسمت فراهم نبود. امروز تصمیم گرفتم آن را مجددا فعال و بروز رسانی کنم. امیدوارم از این مجموعه ها دوستان بتوانند استفاده کنند….(۹/۱/۱۳۸۷)

سال نو مبارک

  • فرا رسیدن نوروز و سال ۱۳۷۸ را به همه دوستان تبریک عرض می کنم و سالی سرشار از موفقیت و سلامتی برای همه آرزومندم….(۱/۱/۱۳۸۷)

بروز رسانی

  • فرصت تعطیلی های اجباری این روزها مغتنم بود تا سری به قسمت پیوندهای پایگاه بزنم و کمی آنها را بروز رسانی کنم. امیدوارم در فرصت بعدی پیوندهای بیشتری در آن قرار دهم ( ۱۵/۱۰/۸۶)….

دومین همایش ملی مناسب سازی

  • بالاخره بیستم آذر رسید و دومین همایش ملی مناسب سازی شهری برای معلولان در سالن اجلاس سران افتتاح شد. نکاتی در این زمینه نوشتم که می توانید در وبلاگ آن را مطالعه کنید. اما مجموعه اسلاید های سخنرانی را هم دوستان می توانند ازاینجا دریافت کنند….(۲۰/۹/۸۶)

ارزیابی در توانبخشی

  • این عنوان مبحثی از دوره بازآموزی برای کارشناسان امور سالمندی در سازمان بهزیستی کشور بود که امروز در جلسه ای آموزشی برایشان تدریس کردم. برای اینکه بد قول نشده باشم ، مجموعه اسلایدهای کلاس را اینجا قرا ردادم تا دوستان بتوانند دریافت نمایند….(۱۷/۹/۸۶)

یادداشت ” جناب وزیر … متاسفم “

  • داشتم به سنت مالوف همه ساله یادداشتی برای صفحه ” با معلولان ” روز نامه اطلاعات می نوشتم. دیدار جناب وزیر رفاه محترم با عزیزان معلول در کمیته پیگیری قانون جامع حقوق معلولان و سخنان ایشان توجهم را جلب کرد. به ذهنم رسید که مطلبم را به این موضوع اختصاص دهم. به هر صورت یادداشتی نوشته شد و برای دوستان ارسال کردم. هر چند امروز به نظر می رسید مطلب چاپ شود اما گویا مشی محافظه کارانه یا بهتر بگویم معتدل روزنامه اطلاعات تندی و یا به تعبیری که شد، عصبانیت موجود در آن را بر نتابیده اند و این مانع از انتشار آن شده است. خب فرصتی هم برای انتشار آن در رسانه دیگری نبود و نیست . تصمیم گرفتم تا آن را در اینجا با عنوان ” آقای وزیر … متاسفم “ برای ملاحظه دوستان قرار دهم. هرچند خود را عصبانی نمی دانم اما اگر هم عصبانیتی بوده است ، خدا را شکر غرض شخصی در آن راه نداشته است و همچون همیشه بر مظلومیت عزیزان و دوستان دارای معلولیت بانگ بر داشته است…( ۱۲/۹/۸۶)

میزگرد در کمیسیون حقوق بشر اسلامی پیرامون کنوانسیون جهانی معلولان

  • از سوی کمسیون حقوق بشر اسلامی که انصافا در زمینه موضوع کنوانسیون جامع حقوق معلولان تلاش های ارزنده ای داشته است ، امروز دعوتی شده بود تا در یک میزگرد با حضور رسانه ها با عنوان ” میزگرد ارزیابی وضعیت پیشبرد حقوق افراد دارای معلولیت در ایران در مقایسه با روند جهانی مربوطه  ”  به بحث بنشینیم. ایسنا خلاصه ای از مطالبی که عرض کرده بودم را در اینجا و خلاصه ای از کل میزگرد را در اینجا نقل کرده است که دوستان می توانند . مطالعه کنند… (۱۱/۹/۸۶)

مقاله ” حق دیدن برای کودکان”

  • هفته پیش به مناسبت روز جهانی بینائی – در ایران به روز جهانی عصای سفید یا نابینایان معروف شده است – مقاله ای نوشتم که قراربود در روزنامه همشهری منتشر شود. به هر دلیل نگفته آن را امروز به چاپ رساندند. برای خواندن آن می توانید از این لینک استفاده کنید……..( ۲/۸/۸۶)

مصاحبه با خبرگزاری فارس

  • صحبتی با دوستان خبرگزاری فارس داشتم ، آنقدر مشغله ها زیاد هستند که متوجه نشدم روز پانزدهم مهرماه  مطلب روی سایت خبرگزاری فارس قرار گرفته است. همانطور که عرض کردم محور مصاحبه موضوع کنوانسیون جهانی حقوق معلولان بود. خبرگزاری فارس: استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: با گذشت ۶ ماه از تصویب کنوانسیون جهانی حقوق معلولان در سازمان ملل و امضای آن توسط ۱۱۷ کشور جهان هنوز پیوستن ایران به این کنوانسیون در دولت ایران تصویب نشده است.”ادامه… ( ۱۹/۷/۸۶)

طراحی جدید برای سایت

  • نزدیک به سه سال از تغییر قبلی که در نمای پایگاه داده بودم میگذرد. مدتها بود در فکر تغییر وضعیت آن بودم. خیلی دلم  میخواست که پایگاه را با برنامه های پویا تنظیم کنم. اما خب فعلا مقدور نشد تا ببینم در تغییر آتی ممکن است بدان جهت حرکت کردم. از چندی قبل چهار وبلاگی را که جداگانه می نوشتم ، به اینجا آوردم و در یک بلاگ متمرکز نمودم. بخش سخنان برگزیده نیز انشاالله در همین بلاگ منظور خواهد شد. از همان برنامه سود خواهم برد و کلاس روش تحقیق را هم با شیوه ای جدید ارائه خواهم نمود که بخش های پایان نامه ها، معرفی کتاب و نشریات و دریافت فایل هم بدانجا منتقل می شود. امیدوارم با این تغییرات دسترسی دوستان با سهولت بیشتر انجام پذیرد….( ۵/۷/۸۶)
  • مقاله ” کنوانسیون حقوق معلولان را جدی بگیریم ” موضوع کنوانسیون حقوق معلولان از جمله مسائل مهمی است که نباید از آن غفلت نمود. عدم امضای کنوانسیون توسط ایران لزوم طرح مسئله را در رسانه ها به منظور آگاهسازی جامعه و مسولان بیش از پیش مطرح می کند. در ویژه نامه ای که روزنامه اعتماد به این مسئله اختصاص داد مطلبی نوشتم که می توانید در اینجاآن را مطالعه کنید….(۹/۳/۸۶)
  • مصاحبه  در مورد ” کنوانسیون جهانی حقوق معلولان ” دیروز مصاحبه ای داشتم با خبرگزاری فارس در زمینه عدم امضای کنوانسیون حقوق معلولان توسط ایران که امروز در سایت آن خبرگزاری قابل دسترس است. برا ی مطالعه آن می توانید اینجاکلیک کنید….(۲۸/۲/۸۶)
  • سخنرانی ” فرسودگی شغلی” توفیق داشتم تا به مناسبت روز معلم به دعوت دوست و همکار عزیزم جناب آقای فلاحتی مدیریت فعال و محترم آموزش و پرورش استثنایی استان یزد ،دیروز سفری به یزد داشته باشم. در دو سال گذشته ایشان در چنین مراسمی با دعوت از همکاران موضوعی علمی و مبتلابه را به بحث میگذارند. هم مراسم سالیانه بزرگداشت روز معلم انجام می شود و هم سخنرانی که می تواند جنبه علمی، آموزشی و بازآموزی داشته باشد. امسال هم قرار شده بود تا در مورد ” فرسودگی شغلی ” سخن گفته شود و این توفیق برای اینجانب بود… موضوع فرسودگی شغلی بسیار با اهمیت است و متاسفانه کمتر بدان پرداخته شده است. نوع و ماهیت کار در آموزش و پرورش ، افراد را در معرض چنین خطری قرار می دهد و برای معلم های استثنائی به نظر می رسد این معضل خطری دو چندان ایجاد کند. جالب توجه است که کارکنانی از سازمانها که تعهدی بیشتر در انجام کارهای خود دارند و به تعبیری محیط کار برایشان از ارزشمندی بالاتری برخودار است، بیش از دیگران در معرض خطرند. کار بادانش آموزان استثنائی به حد کفایت سختی های خود را داراست و از سوئی این گونه معلمین از متعهدترین همکاران آموزش و پرورشی هستند.. از این منظر خطر بیشتری هم آنان را تهدید مبکند…به هر شکل مقدمه ای برای این بحث ارائه شد که امیدوارم با پیگیری و ادامه بحثهایی که میتواند در امر پیشگیری و نیز نحوه درمان و رهائی از فرسودگی شغلی به همکاران کمک کند ، راههای غلبه بر آن بیشتر شناخته شود…اسلایدهای سخنرانی را اینجا می توانید دریافت کنید… (۱۲/۲/۸۶)
  • مقاله ” ای کاش ما هم روز اول امضا می کردیم  ” شاید در جریان باشید که روز دهم فروردین امسال کنوانسیون جهانی معلولان که به تصویب سازمان ملل متحد رسیده برای امضای کشورهای عضو در محل این سازمان گشوده شد… متاسفانه کشور ما روز اول به امضای آن مبادرت نکرد که به همین مناسبت مطلبی نوشتم که دیروز در صفحه ” با معلولین ” روزنامه اطلاعات منتشر شد… متن آنرا در اینجا و صفحه را به شکل پی.دی.اف در اینجا می توانید دریافت کنید. (۲۰/۱/۸۶)
  • سخنرانی و مقاله ” پارادوکس کودک سالم و معلول” پنج شنبه گذشته در همایش کودک سالم که از سوی مرکزمطالعات رشد و سلامت کودک و موسسه رویان، که هر دو متعلق به جهاد دانشگاهی علوم پزشکی ایران هستند ، برگزار شد ، تحت عنوان فوق سخنرانی داشتم. همایش در ساختمان جدید موسسه رویان که به همت برادر بزرگوارم مرحوم دکترکاظمی کلنگ آن بر زمین زده شد و تا روزهای واپسین حیات هم مجددانه پیگر به ثمر رسیدن آن بود ، برگزار شد. مطمئن هستم روحش از این رخداد فرخنده شاد است و برای تعالی درجاتش به درگاه خداوند دعا میکنم. به هر صورت در قسمت دوم برنامه در اولین روز سخنرانی خود را ارائه کردم. به نظرم این موضوع بسیار مهم است و به جرات میگویم که در سالها کار در این حوزه همیشه برایم دغدغه بوده است. خوشحالم که آن را در جمعی تخصصی مطرح کردم ، هر چند نیاز به طرح عمومی آن را هم حس می کنم و از این منظر امروز در روزنامه اطلاعات – صفحه با معلولین ، که چند هفته ای است به ضمیمه روزنامه منتقل شده و هر هفته نیز مطالب خود را به چاپ می رساند – هم متن آن منتشر شد تا در معرض نظرات دوستان و کارشناسان  قرار بگیرد. لینک مجموعهاسلایدهای سخنرانی و متن آن در روزنامه را در اینجا قرا رمی دهم تا دوستان هم بدان دسترسی داشته باشند. خوشحال می شوم نظرات شما را هم بدانم… ( ۶/۱۲/۸۵)
  • سخنرانی ” کودک معلول ” در انجمن حمایت از حقوق کودکان” دیروز در انجمن حمایت از حقوق کودکان ایران تحت عنوان ” کودک معلول ” سخنرانی داشتم. با توجه به حضور برخی از خبرنگاران بخش هایی از متن سخنرانی را روزنامه اعتمادو سرمایه چاپ کردند که با کلیک بر نام روزنامه ها میتوانید به گوشه هایی از سخنرانی دسترسی داشته باشید…(۳/۱۱/۸۵)
  • سخنرانی ” نقش آموزش در ارتقاء سلامت خانواده “امروز در سالن همایش های رازی سومین جشنواره آسیائی بهداشت خانواده که یادگاری از برادر عزیزم مرحوم دکترکاظمی آشتیانی است برگزار شد . بنا به دعوت دوستان قرار شده بود تا یک سخنرانی هم داشته باشم ، علاوه بر اینکه در جلسه پانل شرکت می کنم. موضوع ” نقش آموزش در ارتقاء سلامت خانواده ” را دوستان انتخاب کردند و خب با بضاعت اندک مطلبی ارائه شد. امیدوارم که مفید بوده باشد. اسلایدهای آن را دوستا ن می توانند از اینجا دریافت کنند. ( ۲۴/۱۰/۸۵)
  • سخنرانی ” درآمدی بر روش تحقیق کیفی”در برنامه ماهیانه ژورنال کلاب گروه علوم پایه توانبخشی دانشکده که عضویت آن را دارم این هفته نوبت به من رسید تا در زمینه روش تحقیق کیفی فتح بابی برای این بحث در باره این موضوع مهم انجام دهم. اسلایدهای سخنرانی را در اینجا می توانید ببینید…(۳۰/۸/۸۵)
  • کارگاه آموزشی ” حقوق افراد دارای ناتوانی”به همت جمعیت معلولان  موسسه حمایت سبز پارسیان و بر اساس هماهنگی که انجام شده بود دیروز در محل این موسسه کارگاه آموزشی ” حقوق افراد دارای ناتوانی ” را برگزار کردیم. سه جلسه کارگاه بوسیله من اداره شد و دوستانی که از نهادهای دولتی و همینطور از انجمن ها و سازمانهای غیر دولتی معلولان حضور داشتند شرکت فعالی در مباحث داشتند که ارزیابی کلی من هم مثبت بود. اسلایدهای ارائه شده در کارگاه را در سه قسمت اینجا قرار می دهم تا دوستانی که مایلند استفاده نمایند. بااین امید که همه برای بهبود شرایط زندگی افراد دارای ناتوانی از هیچ کوششی دریغ نکنیم. قسمت اول ” ناتوانی، توانبخشی، نگاه پزشکی یا اجتماعی” ، قسمت دوم ” پیش به سوی کنوانسیون جهانی حقوق معلولان” و قسمت سوم ” قانون جامع حمایت از حقوق معلولان “….(۲۶/۸/۸۵)
  • مقاله ” شهر بدون مانع “در طی دوهفته گذشته دو همایش در تهران برگزار شد که یکی مستقیم و دیگری غیر مستقیم به مفهوم ” شهر بدن مانع ”  مرتبط بودند. اولی همایش ” نقش سازمانهای غیر دولتی در توسعه شهری ” بود که در مورد ” نقش سازمانهای غیر دولتی معلولان برای رسیدن به شهر بدون مانع”  سخن گفتم و دومی ” همایش ملی مناسب سازی ” بود که به همت بنیاد شهید و ایثاگران برگزار شد. به نظرم رسید که شاید هر دو به نوعی بدنبال ” شهر بدون مانع ” هستند و از منظرهای مختلفی بدان می نگرند . به همین منظور در مقاله ای تلاش کردم تا این مفهوم را با تاکید بر ادبیات ناتوانی و معلولیت کمی روشن کنم. امید که مورداستفاده دوستان قرار گیرد. این مقاله در روزنامه اطلاعات روز دوشنبه ۲۲/۸/۸۵ در صفحه ” با معلولین ” به چاپ رسید که در اینجا میتوانید بخوانید…( ۲۶/۸/۸۵)
  • شرح فعالیت های علمی اجرائی ( CV ) مدتها بود که در نظر داشتم تا شرح فعالیت های علمی و اجرائی ( CV )خود را اینجا قرار دهم. خوشبختانه تا اندازه ای آن را توانستم تکمیل کنم و اینک می توانید آن را در صفحه “ درباره من ” مطالعه کنید…(۲۳/۷/۸۵)
  • مقاله پژوهشی ” جایگاه توانبخشی در نظام جامع رفاه و توانبخشی” سال گذشته دوستان در فصلنامه ” حقوق تامین اجتماعی ” که از سوی معاونت حقوقی سازمان تامین اجتماعی منتشر می شود، درخواست داشتند تا مقاله ای پیرامون موضوع توانبخشی در نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی بنویسم. مدتی چاپ فصلنامه با تاخیر روبرو شد که اخیرا” آن شماره منتشر شده است.  دوستان بویژه دانشجویان می توانند برای استفاده و مطالعه آن اینجا کلیلک کنند…(۲۳/۷/۸۵)
  • مقاله ” ما هم نمی بینیم…” برای روز جهانی نابینایان مطلبی نوشتم که در صفحه سوم روزنامه اطلاعات شنبه ۲۲/۷/۸۵ به چاپ رسید. برای خواندن آن می توانید اینجا کلیک کنید…(۲۳/۷/۸۵)
  • مصاحبه با همشهری ” مهاجرت معکوس” در مورد پدیده ” مهاجرت معکوس ” مصاحبه ای با همشهری داشتم که متن آن را همشهری آنلاین هم منتشر کرده است. دوستان می توانند آن را در اینجا یا در سایت همشهری آنلاین مطالعه کنند…(۱۴/۷/۸۴)
  • مقاله ” تلاش جمعی برای حل مشکلات ناشنوایان” روز جهانی ناشنوایان و یادداشتی که به همین منظور نوشتم و در صفحه ” با معلولین ” روزنامه اطلاعات چاپ شد. متن آن را اینجا بخوانید….(۱۰/۷/۸۵)
  • مقاله ” یک جامعه برای همه سنین !” روز جهانی سالمندان و عدم تحرک کافی در بین دست اندرکاران امور سالمندان ، به نوشتن مقاله ای در این زمینه ترغیبم ساخت. متن آن در روزنامه اطلاعات نهم مهرماه به چاپ رسید که در اینجا میتوانید مطالعه کنید….(۹/۷/۸۵)
  • مقاله ” انحلال بهزیستی ؛ مرگ اجتماعی معلولان” این روزها موضوع مهمی در محافل اجتماعی کشور مطرح شده است تحت عنوان انحلال سازمان بهزیستی کشور و عده ای هم به شدت به آن دامن می زنند . البته این افراد اهداف خاص خود را دارند. امروز مطلبی را در روزنامه اطلاعات – صفحه با معلولین – در این زمینه نوشتم که تا اندازه ای ابعاد موضوع و نگرانی هایی را که دراین مورد دارم منعکس کرده است . امیدوارم که دوستان هم ضمن مطالعه نظرات خود را بیان کنند . مطلب را در اینجا می توانید مطالعه کنید…(۲۰/۴/۸۵)
  • مصاحبه با شرق روزنامه شرق ، امروز گزارشی دارد پیرامون سرشماری سال ۸۵ که آبانماه امسال برگزار می شود. در بخشی از آن به موضوع معلولیت هم پرداخته است و بخشی از مصاحبه با من هم آمده است که در زیر آن قسمت را می آورم. برای خواندن گزارش کامل سایت روزنامه شرق یا اینجا کلیک کنید…. (۱۳/۴/۸۵)
  • بروز رسانی کلاس روش تحقیقخوشبختانه فرصتی فراهم شد تا بتوانم بخش هایی از ” کلاس روش تحقیق “ را بروز رسانی کنم . مدتها بود که قصدانجام اینکار را داشتم ، اما مشغله فراوان اجازه نداد. البته این بدان معنا نیست که اکنون مطلب کامل شده است ، هرچند حداقل نیاز برای دانشجویان و محققان جوان را برطرف  خواهد ساخت. منتظر نظرها، انتقادها و پیشنهادهای خوب شما هستم. (۱۹/۳/۸۵)
  • مجموعه اسلاید ” کارگاه آشنائی با روش تحقیق “به دعوت دانشجویان عضو کمیته پژوهشی دانشکده علوم توانبخشی کارگاهی یکروزه تحت عنوان ” آشنائی با روش تحقیق ” برگزار کردم. هرچند زمان کارگاه بسیار کوتاه بود، اما با توجه به علاقمندی که در دانشجویان دیدم ، امیدوارم که این چند ساعت توانسته باشد مسیر کار برای پیدا کردن موضوع تحقیق و نوشتن طرح تحقیق را تا اندازه ای روشن کند. مجموعه اسلایدهای ارائه شده در این جلسه را از اینجا می توانید دریافت کنید…( ۴/۳/۸۵)
  • مقاله ” تداوم حضور در صحنه، کلید تحقق قانون “این روزها ملاحظات خوبی در مورد ” قانون جامع حمایت از حقوق معلولان ” مطرح شده است که این امر دلیلی شد برای اینکه یادداشتی بنویسم و چند نکته در این مورد را یادآوری نمایم. مقاله فوق در صفحه با معلولین این هفته روزنامه اطلاعات به چاپ رسید که در اینجا می توانید آن را مطالعه نمائید…(۴/۱۱/۸۴)
  • مقاله ” دیدار ماند به قیامت…”درگذشت نابهنگام دوست عزیزم دکتر سعید کاظمی آشتیانی ضایعه ای جانکاه است. تنها کاریکه از من بر می آمد نوشتن مطلب کوتاهی در مورد گوشه ای از ویژگی ها و خدمات ارزنده او به جامعه علمی و توانبخشی ایران بود. این کار امروز در روزنامه اطلاعات به چاپ رسید که می توانید در اینجا آن را بخوانید…(۱۷/۱۰/۸۴)
  • مقاله ” افقی روشن “به مناسبت روز جهانی معلولان ، مقاله ای نوشتم که روز چهارشنبه ۹/۹/۸۴ در صفحه دوم روزنامه اطلاعات به چاپ رسید. دوستانی که مایل باشند می توانند نسخه تصویری آن را اینجا ببینند… (۱۱/۹/۸۴)
  • طبقه بندی بین المللی عملکرد، ناتوانی و سلامتسازمان جهانی بهداشت بعد از ارائه اولین طبقه بندی خود در مورد ناتوانی در سال ۱۹۸۰ (طبقه بندی بین المللی اختلال ، ناتوانی و معلولیت ICIDH) ازاواسط دهه ۹۰ اقدام به بازنگری آن نمود. این تلاشها بالاخره در سال ۲۰۰۱ به پایان رسید و طبقه بندی جدیدی تحت عنوان ( طبقه بندی بین المللی عملکرد ، ناتوانی و سلامت ICF  ) به تصویب مجمع عمومی سازمان جهانی بهداشت رسید و برای اعضا لازم الاجرا شد. در آن دوران بسیار علاقمند شدم تا این طبقه بندی را اجرائی کنم که با همراهی دوست خوبم جنای آقای دکتر ارجمند تلاش زیادی را برای توسعه و آموزش آن به گروههای مختلف و استفاده کننده احتمالی آن بکاربستیم . خوشبختانه با ورود بموقع مرکز آمار ایران کار ترجمه آن نیز به صورت جدی به انجام رسید و اینک با انتشار آن توسط این مرکز ، گام مهمی جهت اجرایی شدن و کاربرد آن برای گفتمانی مشترک و با یک زبان در زمینه سلامت ، ناتوانی و معلولیت برداشته شده است. خوشبختانه مرکز آمار ایران استفاده از این طبقه بندی را برای جمع آوری آمار سرشماری ، مطالعات نمونه ای و نیز آمار ثبتی در دستور کار خود قرار داده است. امیدوارم که علاوه بر سازمان های درگیر با موضوع دانشگاهها هم بیش از پیش در این زمینه حساسیت بخرج دهند. امروز در ابتدای راه قرار داریم ، انجام مطالعات و کاربرد آن در حیطه های مختلف اجرائی ، تحقیقی و کلینکی می تواند در گسترش و تصحیح اشتباهات احتمالی آن موثر باشد…( ۲۶/۸/۸۴)
  • سالگرد وبلاگ “ یادداشت های روزانه … “امشب سالگرد تولد وبلاگ ” یادداشت های روزانه …” من است. چهار سال پیش در چنین شبی اولین یادداشت خود را که همانا آغاز سخن با نام خداوند بود نوشتم. چهاردهم آبانماه ۱۳۸۰ . تصورش برایم سخت بود که با مشغله ای که در آن زمان داشتم بتوانم این مسیر را ادامه دهم . اما خواست خداوند این بود که در زمانی که هنوز تعداد وبلاگ نویسان به سی نفر هم نمی رسید این وبلاگ ایجاد شود و تا امروز نفس می کشد. در این مدت از خیلی چیزها نوشتم. از شادی و از غم، از تحلیل و از شعر و داستان ، از بی حوصلگی و از شوق نوشتن ، خبر های خوب و خبرهای بد، آموزش و گاهی هم از یادگیری شخصی ، از گلایه ها و از شرمندگی ها ، از محبت ها و از نامرادی ها ، از شوق ها و از اشک ها ، از دوستان و از ….
    اما نیک می دانم که نوشتن وبلاگ برایم تجربه ای بوده است که حاضر نیستم آن را به راحتی از دست بدهم . نوشتن ساده نیست بویژه اگر بخواهی به آن متعهد باشی و در چنین زمانی کار آنقدر مشکل می شود که ممکن است مدتی هم نتوانی چیزی بنویسی حتی اگر تلاش هم کنی راه بجائی نخواهی برد . امید من آن است که در این مسیر توانسته باشم راهی را بگشایم ، چراغی را روشن کرده باشم و امیدی را در دل زنده نموده باشم . خوشحالم که این قلم دراین و به این مسیر متعهد مانده است و امید که در آینده نیز با لطف پرودگار بتواند پایدار بماند…
    دوستانی در این راه کمکم کرده اند که ا ز همه سپاسگزارم ، حتی اگر نامشان را هم نمی برم خود بزرگوارانه من را خواهند بخشید . آنان که تشویق نمودند و راه نشان دادند و راهنمایم بودند . برا ی همه آروزی سلامت و عافیت دارم و از همه آنان التماس دعا (۱۳/۸/۸۴)
  • مقاله  ” روز پارالمپیک حرکت برای توسعه ورزش معلولان “روز هفتم مهرماه جاری برای سومین سال متوالی ” روز پارالمپیک ” در تهران و ۱۳ استان کشور گرامی داشته شد. حرکت امسال که جهشی بلند نسبت به دوسال گذشته بود با حضور بیش از پنج هزار کودک و نوجوان دارای ناتوانی و معلولیت برگزار شد که در نوع خود مثال زدنی و کم نظیر بود. در این زمینه مطلبی نوشتم که امروز در روزنامه اطلاعات – صفحه با معلولین – چاپ شده است. نسخه PDF آن را در این صفحه و نسخه متنی آن را در اینجامی توانید بخوانید…(۱۱/۷/۸۴)
  • صفحه معرفی کتاب و نشریه مدتها بود که دلم می خواست که صفحه ای را برای معرفی کتاب و نشریه اختصاص دهم. به دلایل مختلف امکانپذیر نشد. اما با کم شدن مشغله های اجرایی این فرصت فراهم شد و به مناسبت روز پارالمپیک این صفحه را با معرفی کتابی در این زمینه می گشایم. امید که این حرکت بتواند در بالابردن سطح مطالعه و معرفی کتب و نشریات مناسب در حیطه های توانبخشی ؛ آموزش بهداشت و مدیریت گام های موثری بردارد. با کلیک روی تصویر کتاب در سمت راست صفحه و یا ازمنوی کنار صفحه می توانید به آن دسترسی پیدا کنید…(۹/۷/۸۴)
  • مقاله ” هفته بهزیستی و تامین اجتماعی و چالش های دولت جدید” بالاخره بعد از مدتها فرصتی دست داد تا باردیگر به مناسبت هفته بهزیستی دستی بر قلم ببرم و مطلبی پیرامون ارزیابی وضعیت کنونی بهزیستی بنویسم. مطلب روز دوشنبه گذشته در صفحه ” با معلولین ” روزنامه اطلاعات چاپ شد و شما می توانید در این صفحه آن را بخوانید…(۱/۵/۸۴)
  • بروز شدن صفحه لینک های توانبخشی با توجه به اینکه سایت ها ، وبلاگ ها و صفحات شخصی مرتبط با توانبخشی هر روز گسترش بیشتری پیدا می کنند تا جایی که از آنها مطلع شده بود ، بروزرسانی کردم .لطفا از جدول کنار صفحه روی لینکهای توانبخشی کلیک کنید. ( ۱۰/۴/۸۴)
  • ادامه اسلاید های دروس یکی دو هفته است که به دانشجویان قول می دهم اسلاید های درس ها را در سایت قرار دهم امروز هنگام کلاس قول جدی دادم که امشب آنها را در سایت قرار می دهم. باز هم با کلیک بر روی عناوین درس ها می توانید به بخش دوم آنها دسترسی پیدا کنید. توانبخشی اجتماعی و روش تحقیق عنوان این درس ها می باشند. (۲۴/۲/۸۴)
  • روز معلم مبارک باد فکر کردم بهتر است من در این روز از همه معلم های خودم ، از مرحوم پدر و مادرم که اولین معلم های من بودند تا بقیه آنها ، از معلمین مدرسه ابتدائی تا آخر دانشگاه یاد کنم و به آنها که در قید حیاتند تبریک بگویم و برای همه آنهائی که در سرای باقی هستند غفران الهی را مسئلت نمایم… بسیاری از دوستان و افراد هم هستند که نقش معلم رسمی را نداشته اند اما در ساعات و لحظه های گوناگون زندگی درس های بزرگی به من دادند که از همه آنها هم سپاسگزارم و قدردان این سخاوت عظیمشان…. (۱۲/۲/۸۴)
  • سال نو مبارک بالاخره سال ۱۳۸۳ هم تمام شد و یِک سال دیگر بر عمرمان افزورده گشت. خوشا به سعادت آنان که توانستند بهره مناسبی از گذشت زمان در این سال ببرند. شاید بهترین بهره ای که می توان از این گذر عمر کسب نمود همانا خدمت به مردم و تهذیب نفس باشد. وظیفه خود می دانم فرارسیدن عید نوروز و آغاز سال ۱۳۸۴ را خدمت تمامی دوستان عزیز تبریک عرض کنم . برای همه سروران ارجمند در سال جدید آرزوی توفیق ، سلامت و دستیابی به اهدافی که در زندگی خود ترسیم نموده اند ، دارم. این کار زیبا را هم ببینید. توفیق یارتان ….(۲۸/۱۲/۸۳)
  • اسلاید های دروس در نیمسال جدید در طول دوهفته ای که از آغاز کلاسهای این نیمسال می گذرد به دانشجویان قول دادم که مجموعه اسلایدهایی را که در کلاس ارائه کرده ام در اختیارشان قرار دهم. دوستان عزیز می توانند اسلاید های درستوانبخشی اجتماعی و درس روش تحقیق را با کلیک روی عناوین دورس دریافت کنند. (۱۵/۱۲/۸۳)
  • مجموعه اسلاید هفته جاری دریک کارگاه آموزشی ، مطلبی را با عنوان ” مهارت سخنرانی ” برای همکاران دندانپزشک حوزه معاونت امور بهداشتی دانشگاه شهید بهشتی ارائه کردم که مجموعه اسلایدهای آن را در این قسمت می توانید دریافت کنید. (۸/۱۱/۸۳)
  • پرسش های شما مدتی بود که از بخشی که به عنوان پرسش های شما در سایت قرار داده بودم ، پرسشی دریافت نمی شد. بررسی که کردم پی به اشکال کار بردم که گویا بواسطه یک مورد خاص بوده است. سعی کرده ام آن را برطرف کنم. امیدوارم بازهم پرسش های شما را دریافت کنم و بتوانم در حد بضاعت پاسخگو باشم. (۲۱/۱۰/۸۳)
  • خبر نامه پژواک دوستان دانشجو درکمیته پژوهشی دانشکده علوم توانبخشی خبرنامه ای منتشر می کنند تحت عنوان ” پژواک ” که کار خوبی هم از آب در می آید ، با توجه به بضاعت دانشجویی که دارند. برای کمک به آنان متن آن را به صورت PDF در آوردم و در سایت قرار داده ام که با توجه به محدودیتی که در انتشار آن دراند سایر دانشجویان هم بتوانند استفاده کنند. ” فهرست مطالب ” و ” متن مطالب نشریه ” در دوفایل جداگانه است که با کلیک روی هریک آنها را خواهید یافت…(۴/۱۰/۸۳)
  • ناتوانی های رشدی مطلبی در مورد “ ناتوانی های رشدی ” نوشته ام که در صفحه با معلولین روزنامه اطلاعات امروز منتشر شده است. می توانید در اینجا هم مقاله را دریافت کنید…(۳۰/۹/۸۳)
  • بروز شدن صفحه پایان نامه ها مدتی بود که چند پایان نامه مشاوره شده و یا راهنمایی شده را نتوانسته بودم در سایت قرار قرار دهم. هرچند هنوزبه برخی از آنها دسترسی ندارم که امیدوارم بزودی آنها را نیز کامل کنم…(۲۷/۹/۸۳)
  • هفته پژوهش با توجه به اینکه در هفته پژوهش قرارداریم ، فرصتی فراهم شد تا بعد از مدتها به کلاس روش تحقیق سرو سامانی بدهم. البته تصور نکنید که خیلی تغییر کرده است ولی شروعی است برای کاری جدی تر که انشالله بتواند به شکلی مفیدتر مورد استفاده دوستان قرار گیرد…(۲۱/۹/۸۳)
  • با ما ، برای ما صفحه ” با معلولین ” دوشنبه این هفته منتشر شد. بعلت گرفتاری ها نتوانستم زودتر از این آنرا در سایت  مقاله ای با عنوان ” با ما ، برای ما ” نوشتم که شعار امسال روز جهانی معلولین بود. در مقاله کمی گلایه کرده ام از آنچه برای معلولان باید انجام شود و معمولا دوستان به راحتی از کنار آن می گذرند. آن را در صفحه ” با معلولین “روزنامه اطلاعات قرار دادم که صفحه  و مقاله را در اینجا می توانید ببینید…(۱۹/۹/۸۳)
  • ۱۲آذرماه روز جهانی معلولان بار دیگر روز جهانی معلولان فرارسید. روز گرامی داشت عزیزانی که تا در کنارشان نباشی ، عظمت روحی و بزرگی منش و تلاش بی اندازه شان برای حضور در صحنه های زندگی را درک نخواهی کرد.  به سهم خودم این روز را به همه معلولان عزیز و خانواده های محترمشان تبریک می گویم. آرزوی سلامت و سر بلندی برای همه دوستان خوبم دارم . (۱۰/۹/۸۳)
  • سه سالگی وبلاگ “ یادداشت های روزانه … “۱۴ آبانماه سالگرد تولد وبلاگ یادداشتهای روزانه من است . بدین شکل سه سال است که در آن وبلاگ مطالبی را در موضوعات مختلف نوشته ام و امیدوارم که بتوانم تا وقتی که قادر به نوشتن باشم آنرا ادامه دهم. امیدوارم دوستان عزیز با راهنمایی های خود چراغی برای بهتر نوشتن در این وبلاگ روشن کنند…(۲۳/۸/۸۳)
  • نگاه عادلانه به پاراالمپیک ۲۰۰۴ آتن بعد از بازیهای پاراالمپیک نظرات مختلفی پیرامون عملکرد فدراسیون ورزشهای جانبازان و معلولان و نیز کمیته ملی پاراالمپیک مطرح شده است. به نظرم رسید ممکن است برخی مطالب آنها درست هم باشد اما رعایت عدالت نکته مهمی است که همیشه باید برآن پای فشرد. مقاله کوتاهی از این بابت نوشتم که در صفحه “ با معلولین روزنامه اطلاعات” امروز بچاپ رسید . در صورت تمایل می توانید آنرا با همین عنوان بالا ” نگاه عادلانه به پاراالمپیک ۲۰۰۴ آتن” بخوانید.(۱۳/۷/۸۳)
  • سفر به آتن بواسطه آنکه جهت حضور در بازیهای پاراالمپیک آتن ، عازم یونان هستم ، به احتمال زیاد فرصتی برای بروز رسانی سایت بویژه در مورد سخن روز نخواهم داشت. امیدوارم در وبلاگ یادداشت های روزانه و یا در فتو بلاگ خودم بتوانم خبرهای خوبی رادرمورد قهرمانی های عزیزان معلول و جانباز ایران برای شما داشته باشم. مطمئن هستم دعای خیر شما بدرقه آن قهرمانان خواهد بود. (۲۶/۶/۸۳)
  • مجموعه اسلایدهای درس ” مهارتهای غیرکلامی” مدتی است به دوستانی که در کلاس درس ” مهارتهای غیرکلامی ” در جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران حضور دارند ، قول قراردادن اسلایدهای چندجلسه اول کلاس را در سایت دهم. فرصتی مهیا نشد تا امشب کهمجموعه آنها را در اینجا قراردادم. امیدوارم مورد استفاده ایشان قراربگیرد.(۲۳/۵/۸۳)
  • اسلایدهای درس ” مروری بر روش تحقیق و تحلیل محتوا” توفیقی بود تا در این هفته کلاسی را با همکاران صداوسیما در مراکز استانها داشته باشم و در یک روز کاری طولانی درس ” روش تحقیق و تحلیل محتوا ” را مرور کنیم. قول داده بودم که مجموعه اسلایدها را روی سایت بگذارم که امروز این وقت حاصل شد . با آرزوی اینکه بتواند برای دوستان مفید باشد .(۳۱/۴/۸۳)
  • قانون جامع حمایت از حقوق معلولان ، گام نخست آنقدر این هفته گرفتار بودم که موفق نشدم آخرین مقاله ای را که در روز دوشنبه در صفحه ” با معلولین ” روزنامه اطلاعات نوشته بودم دراینجا قرار دهم. با توجه به تصویب و ابلاغ ” قانون جامع حمایت از حقوق معلولان ” مطلب کوتاهی نوشتم که به بررسی چند جنبه از این قانون می پرداخت. البته در این مورد باید خیلی بیشتر نوشته شود چون بسیار مهم است. مطلب را تحت عنوان ” قانون جامع حمایت از حقوق معلولان ، گام نخست” می توانید ملاحظه کنید….(۲۰/۴/۸۳)
  • کارگاه مهارتهای ارتباطی برای پیشگیری از ایدز توفیقی داشتم تا در سومین کارگاهی که برای کارشناسان وزارت بهداشت در این زمینه تشکیل شده است – همانند کارگاه دوم – حضور یابم و چند بحث رابرای دوستان ارائه کنم. باتوجه به درخواست برخی دوستان مجموعه اسلایدهایی که در جلسات ارائه گردید را در اینجا قرار می دهم تا درصورت نیاز استفاده کنند. این مجموعه شامل “نیآزمندیهای اطلاعاتی” ، ” گزارش و انواع آن” ؛ ” نحوه تهیه گزارش ارزشیابی” و ” طرح کار برای گردآوری داده ها” می باشد…(۱۵/۴/۸۳)
  • گزارش تجربیات بیش از یکسال است که در خدمت همکاران سازمان آموزش و پروزش استثنایی بعنوان عضو هیات تحریریه مجله “تعلیم وتربیت استثنایی ” هستم. مدتی قبل درخواستی شد که برای دوستان و معلمین عزیزی که مایل هستند مواردی از تجربیات خود را برای مجله ارسال کنند ، شیوه تنظیم مطالب را بیان کنیم تا همه از یک شیوه مناسب استفاده نمایند. این دلیلی شد برای نوشتن مقاله ای تحت عنوان ” گزارش تجربیات ” که در شماره ۲۸ , ۲۹ آن مجله بچاپ رسید. به نظرم آمد ممکن است مورد نظر برخی از دوستانی هم که به آن مجله دسترسی ندارند ممکن است باشد. بنابراین آنرا در اینجا هم قرار دادم که در صورت نیاز استفاده کنند..ضمنا متن PDF را هم می توانید دریافت کنید….(۸/۴/۸۳)
  • اسلاید های آخرین جلسه درس روش تحقیق برخی از دانشجویان عزیز خواستار در اختیارداشتن اسلایدهای آخرین جلسه درس روش تحقیق بودند که مروری کلی است برآنچه درطول ترم ارائه گردید. برای استفاده آن عزیزان ودوستان دیگری که مایل باشند از آنها استفاده کنند ، این مجموعه را در سایت قرار می دهم با امید که مورد استفاده باشد. (۲۵/۳/۸۳)
  • تفاوت کشورهای فقیر وغنی یکی از دوستان که درحال تحصیل در انگلستان است برای صفحه ” این برای شماست ” مجموعه اسلایدی ارسال کردند با عنوان ” تفاوت کشورهای فقیر و غنی درچیست؟ ” کار خوبی است که که توصیه می کنم ببینید. ضمن اینکه بگویم یکی دو کار زیبا هم دوستان فرستاده اند که بزودی در این صفحه خواهید دید.(۱۹/۳/۸۳)
  • توانبخشی مبتنی بر خانواده یک مجموعه اسلاید خوب را آقای دکتر نحوی نژاد همکار خوبم در بهزیستی استان گیلان تحت عنوان “توانبخشی مبتنی بر خانواده ” که برگرفته از دیدگاهها و نظرات در مورد  توانبخشی مبتنی برجامعه ارسال کردند که می توانید آنرا در صفحه مقالات شما دریافت کنید. (۱۸/۳/۸۳)
  • زلزله تهران هشداری مجدد متاسفانه در هفته های اخیر اخباری که از وضع معلولانی که در اثر زلزله بم به ضایعه نخاعی مبتلا شده اند می شنوم خیلی رضایت بخش نیست ، ضمن اینکه وقوع زلزله در تهران هم مزید علت شد ، از همین رو تصمیم گرفتم تا به بیان برخی نکات در این زمینه بپردازم. آنچه نوشتم صورت مقاله ای با عنوان ” زلزله تهران ، هشداری مجدد ” بخود گرفت که در روزنامه اطلاعات – صفحه با معلولین – به چاپ رسید .   متن مقاله را در این صفحه می توانید دریافت کنید…(۱۱/۳/۸۳)
  • مقالات شما صفحه مقالات شما با مقاله جناب آقای اقبلی که همکار خوب من در وبلاگ آموزش برای بهداشت هستند ، بروز شد. عنوان مقاله “ درست نشستن در مقابل رایانه ” است که توصیه می کنم دوستان ملاحظه کنند.(۲۸/۲/۸۳)
  • بار دیگر، این برای شماست با یک مجموعه اسلاید زیبای دیگر با نام ” درس پروانه ” که یکی از دوستان ارسال کرده اند ، این صفحه بروز شد. (۵/۲/۸۳)
  • مقالات شماصفحه مقالات شما به ارائه آنچه شما برای این پایگاه ارسال می کنید و قابلیت ارائه در موضوعات بهداشتی ، توانبخشی و آموزشی دارد ، اختصاص یافته است. خوشحال می شوم این قسمت از سایت روز بروز با دریافت مقالات شما پربارتر شود. با دومقاله جدید این صفحه بروز شده است. ( ۳۱/۱/۸۳)
  • پرسش های شمابرخی از دوستان پیشنهاد داشتند که صفحه ای برای ارائه پرسش های مختلف ایجاد کنم. این صفحه هم اکنون در دسترس است و عزیزان می توانند سوالات مختلف و در حوزه های متفاوت را از این صفحه ارسال کنند و انشاالله بتوانم در اولین فرصت پاسخ دهم. (۱۸/۱/۸۳)
  • این برای شماست یکی از فعالیتهائی که از ابتدای راه اندازی سایت مدنظر داشتم ، تهیه و دراختیار نهادن مجموعه های اسلاید بوده است. هرچند درسال ۸۱ اینکار بخوبی و در هرماه انجام شد ولی متاسفانه در سال ۸۲ امکان زیادی برای انجام این فعالیت نداشتم . امیدوارم در سال ۸۳ اینکار به صورت منظم و ماهیانه صورت پذیرد. اینک با ارائه یک مجموعه تازه که توسط یکی از دوستان ارسال شده است این صفحه را در سال جدید بازگشائی می کنیم. ۰(۲۱/۱/۸۳)
  • صفحه پایان نامه ها با تغییراتی در شکل صفحه و اضافه شدن چند پایان نامه ، این صفحه بروز شد. آماده دریافت نظرات دوستان هستم. ضمن اینکه اگر عزیزان تمایل به ثبت پایان نامه خود در اینجا باشند می توانند با ارسال چکیده آن در این زمینه اقدام کنند. (۱۷/۱/۸۳)
  • شکل جدید وبلاگ بااستفاده از فرصت تعطیلات ، تغییراتی در شکل صفحه وبلاگ ” یادداشت های روزانه …” و نیز ” توانبخشی ایران “دادم. امیدوارم مورد توجه قرار گیرد. (۱۴/۱/۸۳)
  • سال نو مبارک فرارسیدن بهار و آغاز سال ۱۳۸۳ را به همه دوستان و عزیزان تبریک و تهنیت عرض می کنم. امیدوارم سال جدید پر از خیر و برکت و سلامت و سربلندی برای همه و بویژه عزیزان معلول در این کشور پهناور باشد. به همین مناسبت دستی به سر و روی این صفحه کشیدم و تغییراتی داده ام که امیدوارم بزودی در سایر صفحات هم آنرا مشاهده کنید. (۱/۱/۸۳)
  • – نمایشگاه دوم ، فرصت از دست رقته بمناسبت برگزاری دومین نمایشگاه تجهیزات توانبخشی و وسایل کمکی معلولین ، یادداشتیتحت این عنوان در صفحه با معلولین روزنامه اطلاعات نوشتم . به هر صورت تلاشهائی که از سالهای قبل برای برگزاری چنین نمایشگاهی به انجام رسیده است را نباید بسیار ساده از دست داد. فرصت برگزاری را می توانستیم به بهترین وجه استفاده کنیم که چنین نشد . دنباله مطلب را  اینجا بخوانید….(۶/۱۱/۸۲)
  • – معلولین زلزله را فراموش نکنیم .بمناسب واقعه جانخراش زلزله بم یادداشتی با عنوان ” معلولین زلزله را فراموش نکنیم ” نوشته ام که در شماره امروز به جاپ رسیده است ( ۲۳/۱۰/۸۲)
  • – این کوله ها را سبک کنید چندی قبل مطلبی را نهیه کرده بودم – به گمانم در اوایل سال تحصیلی بود – به دلایلی به چاپ نرسید و ماند تا اینکه امروز دیدم در ضمیمه روزنامه جام جم بنام ” حکیم ” که بیشتر به مسائل حیطه سلامت و پزشکی می پردازد ، به چاپ رسیده است. موضوع کوله پشتی امروزه به یک مسئله فراگیر در بین دانش آموزان و دانشجویان مبدل شده است و عدم استفاده صحیح ار آن باعث بروز و یا تشدید برخی ناهنجاری های وضعیتی در میان آنان می گردد . این مقاله با عنوان “ این کوله ها را سبک کنید ” به بررسی آن از زوایای مختلف می پردازد. امید وارم که مفید باشد…(۱۰/۱۰/۸۲)
  • وبلاگ ” آموزش برای بهداشت “ برای من که تحصیلاتم را در رشته آموزش بهداشت به پایان رسانیده ام شاید کمی دیر باشد که این وبلاگ را ایجاد می کنم… این امر بدان خاطراست که در طول سالهای اخیر بیش از آموزش بهداشت درگیر در مسائل توانبخشی بوده ام. بهرصورت اینک و در آستانه برگزاری ” نخستین کنگره آموزش بهداشت ایران ” که از هجدهم تا بیستم آذر ماه جاری در دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد برگزار می گردد ، تصمیم به ایجاد وبلاگی با عنوان ” آموزش برای بهداشت “گرفتم. احساس می کنم یکی از ویژگی های متخصصین آموزش بهداشت بروز بودن و استفاده از ابزارهای نو در اطلاع رسانی و کارهای علمی می باشد. وبلاگ ها توانسته اند نقش مهمی را در این مسیر در موارد مختلفی ایفا نمایند…  امیدوارم ایجاد این وبلاگ نیز با حسن استقبال اهالی ” آموزش بهداشت ” روبرو گردد وانشاالله … (۱۶/۹/۸۲)
  • برخورد حقوقی با نیازهای معلولان احساس می کنم بسیاری از مسائل ومشکلات معلولان همچنان پابرجاست . از همین روسعی کردم با نوشتن مقاله ای در روزجهانی معلولین این مطالب را یادآوری کنم. مقاله ” برخورد حقوقی با نیازهای معلولان” در صفحه با معلو لین  روزنامه اطلاعات بچاپ رسیده است…..(۱۲/۹/۸۲)
  • عکسها و مدارک مهرانه
  • مجموعه مقالات در مورد کودکان دارای معلولیت چنانچه د رصفحه مقالات سایت نگاهی انداخته باشید به مجموعه مقالاتی برخوردکرده اید که تحت عنوان ” حضور کودک معلول درخانواده ” ارائه شده بود. البته اینها مجموعه کاری بود که سال گذشته در ایران خانواده به چاپ رسیده بود،لیکن بررسی که کردم دیدم متاسفانه لینکهای روزنامه ایران مدتی است که برداشته شده اند و امکان دسترسی به مقالات وجود نداشت. بنابراین آنها را درصفحه خاصی قراردادم که امکان دسترسی راحتتری به آن فراهم شود….(۲۹/۷/۸۲)
  • تعامل چندجانبه برای حل مشکلات ناشنوایان مقاله ای به مناسبت روز جهانی ناشنوایان نوشتم و به مواردی که برای بررسی و حل مشکلات آنان می تواند مورد توجه قرارگیرد ؛ اشاره کردم. این مطلب در صفحه ” بامعلولین” روزنامه ” اطلاعات ” دیروز به چاپ رسید که می توانید دراین صفحه آنرا بخوانید….(۱۵/۷/۸۲)
  • اراده های ماندگار تصویرانتخابی برای این صفحه را که می بینید مربوط است به حدود پنجاه سال پیش .عکس از پرورشگاهی در ایتالیا گرفته شده است.پسری بدون دست، بدون پا وچشم.اما سعی دریادگیری خط بریل دارد. این اراده و روحیه را دربسیاری از دوستان دارای معلولیت می توان سراغ گرفت .مطلبی در این زمینه را در صفحه بامعلولین روزنامه اطلاعات ۲۸/۷/۸۲ می توانید بخوانید….(۲۸/۷/۸۲)
  • و دوباره مهرانه قائمیمدتی است که خیلی از دوستان برای کمک به مهرانه قائمی که نیازمند تعویض ریه های خود است ، زحمت می کشند . امیدوارم هرچه زودتر امکان اعزام او به خارج از کشور فراهم شود و با سلامتی به میهن  بازگردد . از آنجائیکه برخی نیاز به دیدن مدارک و عکس های مهرانه داشتند من هم سعی کردم که آنها رادریک صفحه که براحتی برای همه   قابل دریافت باشد قراردهم که اکنون آماده است وآنرامی توانید در این صفحه ببینید… (۸/۷/۸۲)
  • تغییرات در صفحه اصلی پایگاهاحتیاج به گفتن نیست ، در حال مشاهده هستید که در این صفحه تغییراتی داده ام. امیدوارم بازهم مراراهنمائی کنید البته کمک که جای خود دارد. (۴/۷/۸۲)
  • ماده ۱۹۳قانون برنامه سوم وحق معلولان!!موضوع ” مناسب سازی محیط شهری برای معلولان ” در برنامه سوم توسعه اجتماعی ، اقتصادی وفرهنگی به صراحت ذکر شده است.باوجود گذشت ۳ سال متاسفانه گویا موضوع به فراموشی سپرده شده است. یادداشتی در صفحه ” با معلولین ” روزنامه اطلاعات نوشته ام که می توانید ملاحظه کنید. ادامه …( ۳/۶/۸۲)
  • پایان نامه های تحصیلی مدتی بود درفکراین بودم تا چکیده پایان نامه هائی که بعنوان راهنما یا مشاور در آنها شرکت داشته ام ، در سایت قرار دهم. خوشبختانه برخی از آنها بدستم رسید که در صفحه ای تحت عنوان فهرست پایان نامه ها آنرا قراردادم. امیدوارم بتوانم آنرا تکمیل نمایم.(۱۰/۵/۸۲)
  • تغییر آدرس وبلاگ ” توانبخشی ایران “بالاخره گویا مشکل بلاگ حل شد و آنها را در آدرس قبلی می توان دید. اما در هنگام انتقال بلاگ “ توانبخشی ایران ” متاسفانه امکان استفاده از آدرس قبلی فراهم نشد . بنابراین خواهش می کنم نسبت به تغییر آدرس به : http://rehabiran.blogspot.com اقدام بفرمائید. تنها تغییر حرف b است که بعد از reha اضافه شده است. ( ۳/۵/۸۲)
  • معلولان ، برایمان عادی نشوند. این عنوان جدیدترین مقاله من است که در روزنامه اطلاعات ” صفحه با معلولین ” بچاپ رسیده است. آن را به مناسبت هفته بهزیستی نوشته ام و به دومورد پرداخته ام. یکی همین ” عادی شدن ” و دیگر ” نگرش منفی جامعه نسبت به معلولان”… (۲/۴/۸۲)
  • وضعیت وبلاگ ها – با توجه به مشکلاتی که برای دیدن وبلاگ ها پدید آمده است . فعلا آنها را به سایت اصلی منتقل کردم تا رفع مشکلات انجام شود . بنابراین برای دیدن بلاگ ” یادداشتهای روزانه ” و “ توانبخشی ایران ” از لینک های جدید در همین صفحه استفاده کنید…(۲۳/۴/۸۲)
  • چند مقاله جدید در صفحه شما – سه مقاله به این قسمت افزوده شده است. لطفا” ملاحظه کنید …(۲۱/۴/۸۲)
  • و ……

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *